Početna   /   Brendovi   /  

Pasta Di Martino

Pasta Di Martino je vrhunska suva tjestenina dobijena iz mješavine brašna durum pšenice i vode iz lokalnih izvora sa područja Gragnana, u blizini Napulja. Proizvod je dostupan u različitim tipičnim oblicima, koji su kreirani od strane mašte Gragnano pasta, i ima karakterističnu grubu površinu.

Proizvodna zona: Pasta di Gragnano PGI se u potpunosti proizvodi u malom gradu Gragnano, u blizini Napulja, u Regionu Kampanije. To je voda koja čini ovu suvu pastu različitom: Pasta di Gragnano PGI se pravi sa čistom lokalnom izvornom vodom iz Lattarskih planina.

Izgled i ukus: Ima homogenu bledo žutu boju, a gruba površina se dobija upotrebom bronzanih kalupa. Kuvana, Pasta di Gragnano PGI ima čvrstu, elastičnu konzistenciju, nije lepljiva. Dobro održava svoj oblik, sa jakim ukusom durum pšenice i lakim mirisom zrele pšenice.

 Poreklo: Proizvodnja suve tjestenine na području Gragnana, malog grada u blizini Napulja, počela je u XVI vijeku s prvim porodičnim favrikama tjestenine. Zbog dugogodišnje tradicije izrade tjestenina, Gragnano je počeo da se zove "grad Pasta". U drugoj polovini 1800. godine, oko 75% populacije Gragnana radilo je u fabrikama za proizvodnju tjestenine, a Via Roma, sada simbolična istorijska uluca Pasta di Gragnano PGI, preuređena je kako bi olakšala izlaganje suncu i tako postala svojevrsna prirodna sušilica za tjesteninu.

 Proizvodnja: Metoda proizvodnje ove suve tjestenine je podijeljena na različite faze: miješanje, koje se sastoji od miješanja brašna durum pšenice sa vodom iz oblasti proizvodnje, ne više od 30% ukupne mješavine; gnječenje, dok testo ne dostigne pravu konzistenciju i elastičnost; faza izvlačenja da dostigne željeni oblik i faza sušenja i hlađenja tokom koje se tjestenina postepeno suši na temperaturi između 40 ° C i 80 ° C  tokom 6 do 60 sati, u zavisnosti od oblika. Tada se tjestenina nekoliko puta provjetrava toplim vazduhom, a proizvod se mora pakovati na mjestu proizvodnje u roku od 24 sata.

Gastronomija: Pasta di Gragnano PGI, zahvaljujući raznovrsnosti oblika, savršen je za mnoge recepte. Suvu tjesteninu treba kuvati u velikoj posudi, čekajući da voda bude prokuvana, poštujući vrijeme kuhanja na ambalaži: rezultat bi trebao biti „al dente“, ne previše tvrd ili previše mekan.

"Bar Trade" DOO Poslovni centar G9 85000, Bar, Crna Gora
www.bartrade.me
Kontakt
Bar Trade DOO
tel: +382 30 315 082
Posjetite nas na